Czech Republic Newsroom

Společnost Electrolux na veletrhu Fuorisalone 2024 představí Electrolux EcoLine Hub, expozici zaměřenou na životní prostředí a udržitelnější způsob života

Cílem společnosti Electrolux je upoutat pozornost k udržitelnějšímu způsobu života a pomoci lidem uvědomit si, jak snadné je změnit chování v domácnosti ve prospěch ochrany klimatu. Představuje proto expozici Electrolux EcoLine Hub, která inspiruje veřejnost k udržitelnému chování a představuje jedny z energeticky nejúspornějších spotřebičů. Electrolux EcoLine Hub bude na veletrhu Furisalone 2024 veřejnosti přístupný během týdne Salone de Mobile (16. – 21. 4. 2024).

Electrolux EcoLine Hub je umístěn v budově BAM – Biblioteca degli Alberi (Knihovna stromů), v novém zeleném a pulzujícím srdci Milána, které v minulých letech prošlo výraznou urbanistickou a architektonickou obnovou. Stavba má tvar velkého rovnoběžníku se zrcadlovými stěnami. Tento prvek ji dokonale začleňuje do okolního prostředí a je zároveň vizuálně velmi atraktivní. Vyvolává zvědavost a vybízí ke vstupu.

Interiér Hubu imituje podobu opravdového domova. Představy a hodnoty společnosti Electrolux jsou v něm obsaženy v každém jeho detailu: od skandinávského designu a jednotlivých prvků nábytku až po energeticky nejúspornější spotřebiče, které nesou označení Electrolux EcoLine.

Příjemně vybavené prostory jsou rozděleny do dvou hlavních oblastí:

  1. První je věnovaná kategorii Chuť a naleznete zde multifunkční parní troubu 800 SteamBoost (KOBBS39WX), indukční varnou desku s integrovaným odsavačem par s filtrem (KCC84453CK), indukční varnou desku SenseBoil 700 se zcela novým sklem SaphirMatt (EIS82453IZ), myčku nádobí (KEZB8500W) a chladničku s mrazákem 700 GreenZone (KNP7MD18S).
  2. V sekci Péče o prádlo je k vidění nová řada praček a sušiček se speciálními funkcemi včetně filtru mikroplastových částic.

Spotřebiče péče o prádlo představí nový, elegantní design, který zjednodušuje jejich ovládání a zlepšuje celkový uživatelský zážitek. K vidění jsou zde pračky Electrolux vybavené ovládáním SmartSelect, které umožňuje upravit délku cyklu a teplotu na základě potřeb uživatele, a tím pomáhá šetřit vodu, energii a čas. Technologie SensiCare+ rozpozná hmotnost každé náplně, upraví podle ní prací cyklus* a ušetří až 40 % času, vody a energie. Sušičky jsou vybaveny funkcí SmartSave. Ta umožňuje zvolit mezi energeticky účinnějším sušením nebo rychlejším sušením, které šetří čas. Všechny nové funkce nejnovějších modelů mohou návštěvníci v Hubu vyzkoušet.

Díky mobilní aplikaci AWorld, která pomocí hry podporuje filozofii udržitelného způsobu života, si návštěvníci budou moci spočítat vlastní uhlíkovou stopu a zábavnou formou se dozvědět více informací o udržitelnosti.

Uvnitř centra bude navíc zřízené sběrné místo pro drobný elektroodpad, a to díky partnerství s neziskovým konsorciem Erion WEEE pro nakládání s elektronickým odpadem a jeho recyklaci, kterého je společnost Electrolux aktivním členem.

Kromě toho bude promítán dokumentární film “Materia Viva” (“Živá hmota”), který vytvořila společnost Erion WEEE ve spolupráci s Libero Produzioni s cílem zvýšit povědomí o udržitelnosti, oběhovém hospodářství a odpadu z elektrických a elektronických zařízení. Populárně naučným způsobem v něm odborníci a známé osobnosti vedou diváky ke správným recyklačním postupům a ukazují, jak jednoduché činy mohou pomoci přispět k lepší budoucnosti.

*Na základě interního testu měřícího čas, spotřebu vody a energie při praní 1 kg prádla v porovnání s maximální náplní v cyklu Cotton 30 °C při použití programu SensiCare+, který upravuje program podle množství prádla