HENKILÖTIETOJESI SUOJA

Electrolux on sitoutunut olemaan luotettava ja vastuullinen kumppani kaikille arvoisille asiakkailleen. Tämä tarkoittaa sitä, että sitoudumme toimimaan avoimesti ja läpinäkyvästi sekä voimassa olevia lakeja ja säännöksiä noudattaen muun muassa tarjoamalla asiakkaillemme ajantasaista tietoa suorittamastamme henkilötietojen keräämisestä ja käyttämisestä.

Suosittelemme, että luet Tietosuojaselosteemme. Tietosuojaselosteessamme on selitetty yksityiskohtaisesti muun muassa, mitä henkilötietojasi käsittelemme sekä käsittelyn tarkoitukset. Myös henkilötietoja koskevat oikeutesi on esitetty lyhyesti.

TIETOSUOJASELOSTE

Tässä Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä tietoja keräämme sinusta (”henkilötiedot”) ja mihin käytämme niitä sekä kenelle luovutamme henkilötietojasi ja mitä oikeuksia sinulla on.

Keräämme seuraavia henkilötietoja:

  • A) Yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kirjautumistiedot;
  • B) Tiedot ostamistasi tuotteista tai palveluista, kuten rekisteröidyt tuotteet, takuutiedot ja mitä palveluita olet hankkinut;
  • C) Kuluttajatyytyväisyyttä ja palautetta koskevat tiedot, kuten kuluttajatyytyväisyys- ja palautekyselyiden tulokset;
  • D) Tiedot, joita keräämme vieraillessasi sivustollamme, kuten evästeiden avulla kerätyt tiedot ja muut automaattisesti kerätyt tiedot, joita edellytetään siihen, että voimme tarjota sivustomme käyttöösi, tai sellaiset tiedot, jotka luovutat meille käydessäsi verkkosivustoillamme (kuten esimerkiksi yhteydenottolomakkeeseen syöttämäsi tiedot);
  • E) Kodinkoneiden tunnistetiedot, kuten PCN-numero, sarjanumero, ohjelmistoversio, MAC-osoite, malli, väri, jne.;
  • F) Kodinkoneiden käyttötiedot, kuten miten ja milloin kodinkonetta käytetään (käyttötiheys ja käytetyt ohjelmat)
  • G) Kodinkoneiden tuottamat tiedot, kuten toimintatiedot eli esimerkiksi sisäventtiilien avautuminen ja sulkeutuminen, lämpövastusten käyttö ja tehokkuus, uunin lämpötila, moottoriteho sekä kodinkoneen ohjelmiston suorittamat tehtävät valitsemasi ohjelman tai toiminnon suorittamiseksi; suorituskykyä koskevat tiedot kuten esimerkiksi vedenkulutus ja energiankulutus; tilannekohtaiset tiedot kuten esimerkiksi kodinkonetta ympäröivää tilaa koskevat tiedot, kuten lämpötila, ilmankosteus ja veden kovuus.

Keräämme tietoja seuraavista lähteistä:

  • sinulta tai edustajaltasi, kun hankit tuotteen, rekisteröit tuotteen, vierailet verkkosivuillamme, aktivoit käyttäjätilisi, tilaat palvelun, osallistut kampanjoihimme, luot tuotearvostelun tai kun lataat applikaation ja käytät sitä tai kun edustajasi tekee edellä mainitut toimet;
  • jälleenmyyjiltämme;
  • ulkoisilta palveluntarjoajiltamme, tavarantoimittajiltamme ja yhteistyökumppaneiltamme;
  • julkisista lähteistä;
  • sosiaalisesta mediasta, kuten esimerkiksi Facebookista, jos käytät Facebook-tiliäsi kirjautuessasi verkkosivuillemme/applikaatioihimme.

Voit päättää olla luovuttamatta meille tiettyjä henkilötietojasi. Jos päätät olla luovuttamatta meille näitä tietoja, tiettyjä kodinkoneita ja/tai palveluita tai niiden toimintoja tai ominaisuuksiasi ei välttämättä voida toimittaa sinulle tai et voi välttämättä käyttää niitä. Sinulle ei kuitenkaan aiheudu oikeudellisia seuraamuksia siitä, että päätät olla luovuttamatta kyseisiä tietoja, jollei muuta ole erikseen mainittu.

Varaamme myös oikeuden yhdistellä luovuttamiasi henkilötietoja muihin internetistä tai muutoin kerättyihin tietoihin siinä määrin kuin se on sallittua soveltuvien lakien perusteella, mukaan lukien kolmansien tahojen toimittamat tiedot. Varaamme myös oikeuden käyttää kyseisiä tietoja ja luovuttaa niitä eteenpäin tässä tietosuojaselosteessa määritettyihin tarkoituksiin. Saatamme anonymisoida keräämämme tiedot. Tällöin kyseisiä tietoja ei voi enää yhdistää sinuun ja niiden ei enää katsota olevan henkilötietoja. 

Miksi käsittelemme henkilötietojasi ja käsittelemisen oikeudellinen perusta

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten (yhdessä ”Käyttötarkoitukset”).

Käyttötarkoitukset 

Soveltuvat henkilötiedot

Oikeudellinen perusta

Tuotteidemme ja palveluidemme kehittäminen, testaaminen, parantaminen ja muokkaaminen

Kohdissa C, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu parantaa ja muokata tuotteitamme ja palveluitamme.

Suunniteltu tai toteutuva uudelleenjärjestely, sulautuminen, yrityskauppa, yhteishanke tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutus

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu edesauttaa ja/tai tehdä mahdolliseksi suunniteltu tai toteutuva uudelleenjärjestely, sulautuminen, yrityskauppa, yhteishanke tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutus.

Markkinointiviestien lähettäminen

Yhteystietosi (kohdissa A ja B mainitut henkilötiedot)

Asiakkaan suostumus tai oikeutettu etu markkinoida tuotteitamme ja palveluitamme.

Kodinkoneen tai palvelun kuvauksessa mainitun toiminnon asettaminen asiakkaan saataville

Kohdissa A, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Tilaamiesi tuotteiden ja palveluiden toimittaminen

Kohdissa A, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Hallinnollisten tiedotteiden lähettäminen, kuten esimerkiksi hankkimaasi kodinkoneeseen tai palveluun tai käyttäjätiliisi liittyvät käyttöohjeet/tuoteturvallisuustiedotteet

Kohdissa A, B, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Vianmääritys ja korjaaminen

Kohdissa A, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen

Hankkimaasi tuotteeseen tai palveluun tai käyttäjätiliisi liittyvä viestintä ja vastaavat asiakaspalvelutoimet

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen tai muu oikeutettu tarkoitus, kuten tuotteita, palveluita tai käyttäjätiliä koskevien tietojen toimittaminen

Sisäiseen liiketoimintamme liittyvät tarkoitukset, kuten esimerkiksi turvallisuus, analyysit ja tarkastukset, sekä keskeisten toimintojemme toteuttaminen

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu edesauttaa ja tehdä mahdolliseksi sisäiseen liiketoimintaamme liittyvien tarkoituksien toteutuminen.

Antamasi palautteen arviointi, kun arvostelet tuotteen tai palvelun

Kohdissa A ja C mainitut henkilötiedot

Oikeutettu etu parantaa tuotteitamme.

Verkkosivujemme ja applikaatioidemme hallinnointi ja asettaminen asiakkaan saataville, mukaan lukien online-rekisteröinti

Kohdissa A, B, C, D, E, F ja G mainitut henkilötiedot

Sopimuksen täyttäminen tai muu oikeutettu etu esimerkiksi parantaa käyttäjäkokemusta.

Suostumuksesi

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa siltä osin kuin henkilötietojesi käsittely edellyttää suostumustasi. Suostumuksesi peruuttaminen ei kuitenkaan vaikuta henkilötietojesi käsittelyn laillisuuteen siltä osin kuin niitä on käsitelty aiemman suostumuksesi perusteella ennen kuin peruutit suostumuksesi.

Luovuttamamme tiedot

Varaamme oikeuden luovuttaa henkilötietojasi yllä mainittuihin Käyttötarkoituksiin:

  • Lain edellyttämällä tavalla, oikeudellisen menettelyn osana ja/tai julkisten tai valtion viranomaisten pyyntöjen perusteella;
  • Electrolux-konsernin konserniyhtiöille;
  • Palveluntarjoajille ja tavarantoimittajille, jotka tarjoavat palveluita ja toimittavat kodinkoneita puolestamme, sekä yhteistyökumppaneillemme;
  • Suunnitellun tai toteutuvan uudelleenjärjestelyn, sulautumisen, yrityskaupan, yhteishankkeen tai liiketoimintojemme, omaisuutemme ja osakkeidemme tai niiden osan luovutuksen yhteydessä kolmansille osapuolille;
  • Ehtojemme noudattamiseksi; tai
  • Oikeuksiemme suojelemiseksi.

Electrolux edellyttää, että ne kolmannet tahot, joille se luovuttaa henkilötietoja, sitoutuvat suojaamaan luovuttamasi henkilötiedot ja käsittelemään niitä kaikkien lakeihin, määräyksiin ja sopimuksiin perustuvien velvollisuuksien tai muiden kyseisille kolmansille tahoille toimittamiemme ohjeiden mukaisesti.

Markkinointi ja tiedottaminen

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten käytämme ja luovutamme henkilötietojasi markkinointia varten tai muihin vastaaviin tarkoituksiin. Electrolux voi lähettää sinulle tietoa kodinkoneista, palveluista, tapahtumista ja markkinointikampanjoista, mikäli annat viestien lähettämiseen suostumuksesi. Voimme lähettää kyseisiä viestejä sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestitse, postitse tai sosiaalisen median välityksellä. Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen, joten sinulle lähetetyt viestit on saatettu räätälöidä sinulle sopiviksi sinusta keräämiemme tietojen ja markkinointiviestejä koskevien asetustesi perusteella.

Pyydämme sinulta suostumuksesi etukäteen, mikäli laki näin edellyttää. Voit peruuttaa suostumuksesi vastaanottaa markkinointiviestejä milloin tahansa esimerkiksi estämällä uusien markkinointiviestien lähettämisen noudattamalla viestissä olevia ohjeita tai muuttamalla käyttäjätilisi markkinointiviesteihin liittyviä asetuksia.

Vaikka kieltäydyt vastaanottamasta markkinointiviestejä, voimme silti käyttää henkilötietojasi muihin tässä Tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi ottaaksemme sinuun yhteyttä hallinnollisissa tai tekemääsi kauppaan liittyvissä asioissa osana sopimussuhdettamme tai siinä määrin kuin laki sitä edellyttää.

EU:n/ETA:n lainsäädäntöön perustuvat oikeutesi

Mikäli asut EU- tai ETA-maassa tai mikäli Electroluxin EU- tai ETA-maassa sijaitseva konserniyhtiö käsittelee henkilötietojasi, sinulla on seuraavat oikeudet:

  1. Voit pyytää saada tarkistaa henkilötietosi;
  2. Voit pyytää henkilötiedoissasi olevien virheiden korjaamista;
  3. Voit pyytää henkilötietojesi poistamista;
  4. Voit rajoittaa henkilötietojesi käsittelemistä;
  5. Voit pyytää henkilötietojesi toimittamista sellaisessa muodossa, että ne voidaan siirtää sinulle tai toiselle organisaatiolle (siirrettävyys);
  6. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelemistä; ja
  7. Voit toimittaa valituksen toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Jos sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai jos haluat käyttää mitä tahansa näistä oikeuksistasi, voit ottaa meihin yhteyttä kirjallisesti, puhelimitse tai sähköpostitse.

Huomaathan kuitenkin, että näiden oikeuksien käyttäminen voi vaikuttaa kykyymme toimittaa sinulle tiettyjä kodinkoneita, toimintoja tai palveluita.

Tietoturva

Electrolux toteuttaa soveltuvien tietosuojalakien edellyttämät tekniset ja organisatoriset toimet henkilötietojesi suojaamiseksi. Vaadimme myös palveluntarjoajiamme, yhteistyökumppaneitamme ja neuvonantajiamme toteuttamaan asianmukaiset toimet henkilötietojesi suojaamiseksi.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi lain edellyttämän tai missä tahansa sopimuksessa vaaditun ajan. Mikäli laissa ei ole määritelty säilytysaikaa, säilytämme sinua koskevia tiettyä käyttötarkoitusta varten kerättyjä tietoja ainoastaan niin kauan kuin kyseinen käyttötarkoitus sitä edellyttää.

Henkilötietojesi siirtäminen muihin maihin

Koska olemme kansainvälinen yhtiö, saatamme säilyttää henkilötietojasi EU- tai ETA-maissa tai muissa maissa, joissasijaitsemme tai palveluntarjoajamme tai tavarantoimittajamme sijaitsevat tai joissa meillä on palvelimia.

Voimme siirtää henkilötietojasi Electrolux-konsernin sisäisesti konserniyhtiöltä toiselle tai siirtää niitä eteenpäin puolestamme toimiville kansainvälisille ulkoisille palveluntarjoajillemme tai tavarantoimittajillemme tässä Tietosuojaselosteessa määritettyihin tarkoituksiin.

Lisätietoja rajat ylittävistä siirroista EU- tai ETA-maiden kansalaisille
Henkilötietojasi saatetaan siirtää EU:n tai ETA:n ulkopuolella sijaitseviin maihin, joiden tietoturvan taso ei välttämättä vastaa EU- ja ETA-maiden tietoturvan tasoa. Suojaamme kyseiset rajat ylittävät henkilötietojen siirrot lain edellyttämällä tavalla. Sovellamme esimerkiksi Euroopan komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita sekä menettelyohjeita ja/tai sisäisiä sitovia tietosuojasääntöjä.  Voit pyytää kopion näistä asiakirjoista ottamalla meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen.

Yhteystiedot

Henkilötiedoistasi vastaava rekisterinpitäjä on AB Electrolux (publ) ja/tai paikallinen Electrolux-yhtiö. Relevantti Electrolux-yhtiö ja sen yhteystiedot on esitetty osoitteessa www.electroluxgroup.com/privacy/eurgroupcompanies.

Jos haluat käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi tai jos sinulla on kysyttävää tästä Tietosuojaselosteesta, otathan meihin yhteyttä osoitteessa www.electroluxgroup.com/privacy.

Tietosuojavastaavan yhteystiedot:

AB Electrolux (publ)
Data Protection Officer
105 45 Stockholm
Sweden
privacy@electrolux.com
www.electroluxgroup.com/privacy

Tietosuojaselosteen päivittäminen

Varaamme oikeuden päivittää tätä Tietosuojaselostetta. Tähän Tietosuojaselosteeseen tehdyt muutokset astuvat voimaan niiden julkaisupäivänä tai muutoin lain edellyttämänä ajankohtana.

 

Viimeisin päivitys: 2018-09-21

Data Subject Access Request Form+

We recommend that you submit your request using this form so that we can properly identify you and your information, determine the nature and details of your request and, if possible, expedite your request. In case you would prefer to send your request by post, please download our printable form and address it to our Data Privacy Officer at the address mentioned above in the “How to contact us” section.

We will respond to you within one month after receiving the latest of the following:

  1. Your written request
  2. Any further information we may ask you to provide to enable us to comply with your request

We will acknowledge the receipt of your application in writing and will provide you with a reference number which we will use in all future communications with you.

PLEASE COMPLETE ALL FIELDS AS FAILURE TO PROVIDE THE REQUIRED INFORMATION MAY CAUSE A DELAY IN FULFILLING YOUR REQUEST.

Section 1: Information about you or the individual whose information is being requested

Note: We will only release information to the person that the information relates to. If the request is being made by an authorized representative – the authorized representative must also complete Section 3 below.

*indicates a mandatory field

Preferred contact/response method (select one)*


Section 2:  Proof of Identity

To ensure that we are releasing data to the right person, we require you (or your authorised representative) to provide us with proof of your identity. Please provide us with a photocopy or scanned image (do not send originals).

For customers/authorized representatives: Proof of identity can be verified by, for example, the following types of information/documentation:

  • Photo ID (e.g. driving licence, ID card)
  • Electrolux Account Number
  • Valid email address on file at Electrolux
  • Proof of address (e.g. prior correspondence from Electrolux, utility bill)

For employees/previous employees: Proof of identity can be verified by, for example, the following types of information/documentation:

  • Photo ID (e.g. Electrolux badge, driving licence, ID card)
  • Employee number
  • Hire date

We reserve the right to refuse requests whereby we are unable to confirm your identity. If you do not have a photo ID copy, we may in exceptional circumstances accept alternatives for consideration. In certain circumstances we reserve the right to request additional documentation to verify your identity or address. We will notify you if this is the case.

Please check this box if you are an Authorized Representative making a request on behalf of the above individual 

Section 3:  Authorized Representative (if applicable)

(If completed, Electrolux will only reply to the address/email address in this section)

Preferred contact/response method (select one)


Proof of the Representative’s Identity

Representatives must attach proof of identity as listed in Section 2 above.

Proof of Representative Authority

Please attach proof of authority to request the information on behalf of the individual whose information you are requesting (e.g. signed authorisation letter from the individual, notarised Power of Attorney, or other authorization notice).

Section 4: Details of information being requested:

You have the right to access and receive a copy of the Personal Data we hold about you. This process will provide you with the Personal Data we hold about you, and information relating to you, in manual or electronic form. Information relating to third parties which may be part of a record or other information exempt under applicable law(s) will not be provided or will be redacted (blacked out).

Date range of the data requested*

This will help us find the information you are looking for quickly and ensure that we are not sending you information you don’t want.

Type of data requested*

Note: some data may have been reviewed and destroyed where appropriate in accordance with our information retention policies. Electrolux is also the ‘data controller’ for certain information held by other bodies which are contracted by Electrolux in connection with the conduct of specific business activities. This is likely to be the case if, for example, your home appliance was serviced.

Section 5: Other information/comments

Section 6: Declaration

The information supplied in this request is correct and I am the individual to whom it relates or the authorized representative of that individual.  I understand that Electrolux may need to obtain further information from me/my representative in order to comply with this request.  Please type your name below (your e-signature) or sign if you are mailing the form to us.

Before submitting this form, please check the following for completeness:

If, after you have received the information you have requested, you believe that:

  • The information is inaccurate or out of date; or
  • We should no longer be holding that information; or
  • We are using your information for a purpose for which you were unaware; or
  • We have shared inaccurate information about you with someone else;

please contact the Data Protection Officer at privacy@electrolux.com.