Slovakia Newsroom

Viac chuti, menej vyhadzovania jedla. Zoznámte sa s novým radom chladničiek a mrazničiek Electrolux

To, čo jeme vo veľkej miere ovplyvňuje našu planétu – rovnako ako aj to, čo neskonzumujeme a napokon to skončí v smetnom koši. Nový rad chladničiek od Electrolux pokračuje na svojej ceste k udržateľnosti a prináša chladničky s technológiami, ktoré pomáhajú pri našich cieľoch o ekologickú domácnosť. Funkcie chladničiek a mrazničiek zabezpečia, že jedlo vydrží dlhšie čerstvé a zabráni sa tak jeho plytvaniu. Domácnosti, ale aj našu planétu poteší aj znížená spotreba elektrickej energie ako aj recyklovateľné materiály.

 

Inteligentné technológie pre dlhšiu životnosť potravín

O tom, že Electrolux to pri svojich chladničkách myslí s trvalou udržateľnosťou vážne, svedčia aj čísla. Vďaka použitým technológiám dokážu redukovať až 20 % potravinového odpadu, modely so zásuvkou GreenZone+ zachovajú až 95% vitamínov (na základe nezávislých testov, ktoré vykonal mérieux) a produkujú až o 20 % menej oxidu uhličitého.

 

Všetky chladničky využívajú technológiu DynamicAir, ktorá vytvára prúdenie vzduchu vo vnútri chladničky, takže je v nej vždy zabezpečená stabilná teplota v každom kúte, bez vzniku teplých miest. Zamedzuje tak stratu tvaru potravín alebo ich vysychaniu. O to, aby ste mali všetky uskladnené potraviny pekne na očiach sa zas postará extra výsuvná zásuvka. Zabezpečí lepšiu dostupnosť a prehľadnosť, aby ste si mohli chladničku zorganizovať presne podľa typu jedla a podľa svojich predstáv.

 

Chladničky pre modernú domácnosť

Nový rad chladničiek je jednoduchý nielen na používanie, ale aj na inštaláciu. V porovnaní s inými typmi vstavaných chladničiek má celý proces inštalácie chladničky až o polovicu menej krokov.

Chladničky rady 800 Cooling 360º majú prémiový vzhľad vďaka pravej nehrdzavejúcej oceli na zadnej strane. Niektoré chladničky sú aj vyrobené z udržateľného materiálu s použitím minimálne 15 % recyklovateľného plastu a výsledkom je i jednoduchšia recyklovateľnosť – presne tak, ako by to malo byť v každej modernej domácnosti.

 

Vstavané chladničky s mrazničkou dostanete v dvoch prevedeniach: ako modely Standard s klasickou šírkou 60 cm, ale väčšou výškou, alebo modely MaxiSpace so šírkou 75 cm, ktoré ponúkajú maximálnu úložnú kapacitu v porovnaní so štandardnými chladničkami – sú vyššie a širšie ako je pri bežných vstavených chladničkách zvykom. Celkový objem chladničky s mrazničkou je tak 371 l, pričom 284 l pripadá na chladničku a 87 l na mrazničku.

 

Vyberte si chladničku podľa svojich potrieb

Čerstvosť jedla je mimoriadne dôležitá pre všetkých, ktorí nedajú dopustiť na zásoby šťavnatej zeleniny a ovocia. Chladnička s mrazničkou 600 TwinTech® No Frost vďaka dvojitému chladiacemu systému udržuje ideálnu vlhkosť, zabraňuje vysušovaniu potravín a uchováva potraviny o 60 % šťavnatejšie ako chladničky s jedným výparníkom. Zároveň sa postará o to, že mrazničku nikdy nebudete musieť odmrazovať.

Chladnička s mrazničkou 700 GreenZone/GreenZone+ má uzavretú zásuvku, v ktorej sa vlhkosť udržiava na vyváženej úrovni a zabraňuje tak kazeniu potravín. Vďaka tomu sa zachová až 95 % vitamínov tým, že chráni produkty vyváženou dávkou vlhkosti.

 

Ekologický program chladničiek šetrí energiu

Zodpovedné správanie a snaha o trvalú udržateľnosť sa pri novom rade chladničiek nedemonštruje len dlhšou životnosťou skladovaných potravín. Chladničky ponúkajú možnosť vyskladať si chladiaci program na mieru, pričom môžu vďaka Ecometru sledovať to, či ide o ekologickú voľbu. Ecometer je svetelný ukazovateľ v prednej časti chladničky, pričom tri svietiace LED diódy znamenajú najviac ekologické riešenie, jedna svietiaca LED dióda najmenej ekologické riešenie.  Zvoliť si môžu aj ekologický program a znížiť tak spotrebu elektrickej energie. Jednotlivé programy dokážu prispôsobiť teplotu a vlhkosť prostredia pre rôzne typy potravín.

 

 

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná medzinárodná spoločnosť, ktorej domáce spotrebiče už viac než 100 rokov zlepšujú životy ľudí na celom svete. Prináša pokrokové inovácie, ktoré sa starajú o pohodu miliónov zákazníkov, o objavovanie nových chutí a šetrnú starostlivosť o oblečenie. Electrolux pomáha vytvárať novú definíciu lepšej budúcnosti v oblasti udržateľného rozvoja. Pod poprednými značkami spotrebičov Electrolux, AEG a Frigidaire každoročne predá na viac než 120 svetových trhoch približne 60 miliónov domácich spotrebičov. V roku 2022 dosiahla skupina Electrolux celosvetový obrat 135 miliárd SEK a zamestnávala 51 000 ľudí. Ďalšie informácie nájdete na www.electroluxgroup.com.