Hungary Newsroom

Változás az Electrolux Magyarország vezetésében

Gönczy Sándor az Electrolux Group globális termelési és műszaki szenior alelnöki pozíciójában folytatja karrierjét, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját Szentpéteri Ferenc veszi át.

Gönczy Sándor 1995 óta dolgozik az Electroluxnál. Kezdetben projektvezetői, termelés igazgatói és gyárigazgatói pozíciókat töltött be a vállalatnál, 2006 óta lát el európai feladatokat, több mint 12 évig volt az Electrolux európai alelnöke különböző pozíciókban, emellett az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója 2013-tól. Felelős volt az európai hűtőszekrény, tűzhely és mósó-, mosogatógépek európai gyártásáért is, 2019-től pedig az Electrolux teljes európai gyártását vezette.

A vállalat 2021-ben nevezte ki az Electrolux globális műszaki szenior alelnökének, 2022 szeptemberétől pedig Gönczy Sándor tölti be az Electrolux Group globális termelési és műszaki szenior alelnöki pozícióját. Feladatkörében világszerte mind a 33 gyár termelése, műszaki fejlesztése és beruházásai tartoznak hozzá.

Az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatói posztját 2023. április 1-től Szentpéteri Ferenc veszi át. Szentpéteri Ferenc a nyíregyházi hűtőszekrénygyár gyárigazgatói, az Electrolux Group hűtőszekrény gyártásért felelős európai vezetői feladatkörét új pozíciója mellett továbbra is ellátja.

Szentpéteri Ferenc a nyíregyházi Electrolux gyár igazgatója, fémipari mérnök és közgazdász, 1986-ban került a jászberényi Lehel Hűtőgépgyárhoz. 2003-ban a jászberényi fagyasztóládagyár igazgatója lett, 2006-tól a hűtőszekrénygyárat is ő irányította. A két egység 2009-es összevonásától 2016. júniuság a hűtőszekrény- és fagyasztóládagyár igazgatója volt, ez idő alatt a svédországi hűtőgépgyárat is vezette megbízott gyárigazgatóként. 2016 nyarától két évig az Electrolux andersoni (Dél-Karolina) hűtőgépgyárának igazgatójaként és projektmenedzsereként dolgozott. 2018 júliusától az Electrolux nyíregyházi hűtőgépgyárának igazgatója.