Hungary Newsroom

Tizenegy iF Design Díjat kapott az Electrolux Group a kimagasló termék design elismeréseként

2024. március 13.

Tizenegy  iF Design Díjat kapott az Electrolux Group a kimagasló termék design elismeréseként

Az Electrolux Group 11 iF Design Díjat nyert olyan termékek formatervezéséért, amelyeket azért alkotott a vállalat, hogy jobbá tegye a vásárlók mindennapi életét az otthonukban.

Az iF Design Awards zsűrije az Electrolux Group-ot a formatervezés számos aspektusát, köztük a felhasználói kezelőfelületek kialakítását is elismerte.

Az iF Design Award egyike a világ legrangosabb formatervezési díjainak. Az idei versenyre 100 országból mintegy 11 000 pályamű érkezett. A világ minden tájáról független szakértőkből álló zsűri értékeli a beérkezett pályaműveket, az ötlet, a forma, a funkció, az egyediség és a hatás alapján.

„A díj a kemény munka, az átgondolt megközelítés és a globális együttműködés eredménye, ezek a formatervek kiemelkedőek, és örömteli, hogy ilyen elismerésben részesülnek” – mondta David Bentham, a Wellbeing (padló/levegőápolási termékek) és a háztartási kisgépek formatervezésért felelős vezetője. „Ez elismerés a csapatoknak” – tette hozzá.

„Az idei díjak bizonyítják elkötelezettségünket a termékkiválóság iránt” – emeli ki Simon Bradford, a Product Line Taste (konyhai termékek) formatervezési vezetője. „A fogyasztók és a zsűri egyaránt nagyra értékelik emberközpontú tervezési filozófiánkat.”

„Az általunk megalkotott design a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az egyszerűséget ötvözik, hogy a vásárlóknak jobb mindennapokat biztosítsanak” – tette hozzá Lyndon Craig, a Product Line Care (mosógépek és szárítógépek) termékvonal tervezési vezetője. „Örülök, hogy idén is elismerést kaptunk elkötelezettségünkért.”

A győztes termékek a következők:

AEG Extractor főzőlap,  Saphir Matt

A matt üvegből készült, beépített páraelszívóval ellátott indukciós főzőlap egy innovatív,  papír-érzetű üvegtípust használ, amely a maga nemében az első a világon. A beépített páraelszívó rendszernek köszönhetően a termék könnyed, elegáns és szagmentes főzést biztosít.

AEG 7000-es sorozatú beépített gázfőzőlapok StepPowerrel

A főzőlap a prémium kategóriában elsősorban a kínai vásárlók igényeit elégíti ki, igazodva és kiemelve a modern ázsiai konyha erejét, hatékonyságát és pontosságát. A formatervezés és a kutatás-fejlesztés széleskörű együttműködésének eredményeként az égők és a serpenyőtartó összetételének egyedülálló európai kifejezése született meg, amely egyesíti a kategória legjobb teljesítménynormáit, miközben bevezeti az AEG márkánkat az ázsiai főzés birodalmába.

Alulfagyasztós hűtőszekrények termékcsalád

Az Electrolux Experience alulfagyasztós hűtőszekrény egy olyan középkategóriás hűtőszekrénycsalád, amely pozitív hatást gyakorol az emberekre és a bolygóra. Szimmetrikus kialakítása egyensúlyt teremt a között, hogy a termék kitünjön és egyben beilleszkedjen, ami lényeges szempont a kortárs latin-amerikai háztartásokban. Ezek a termékek inspirálják  a vásárlókat, hogy egészségesebb és fenntarthatóbb  döntéseket hozzanak az olyan funkciókkal, mint az AutoSense, amely automatikusan beállítja a hőmérsékletet és az energiafelhasználást a szokásoknak megfelelően, valamint az olyan rekeszekkel, mint a HortiNatura, amely akár kétszer hosszabb ideig megőrzi a gyümölcsök és zöldségek frissességét. A vásárlók változó igényeit a hűtő- és fagyasztórekeszek rugalmas belső elrendezése is szem előtt tartja.

Az új Electrolux mosógép és szárítógép termékcsalád

Az új Care termékcsaládot úgy tervezték, hogy az innovációknak és az intuitív interakciónak köszönhetően a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Az új Smart Select funkcióval a vásárló kiválasztja a ruhanemű szennyezettségi szintjét, és a gép automatikusan ehhez állítja be a megfelelő programot. Az Eco leaf ikonok a kiválasztott program fenntarthatósági szintjét is jelzik. A ruhák tovább maradnak szépek a Care Drum párnás mintázatának köszönhetően, mely kíméli a szöveteket. Az ajtóhoz, kilincshez és a panelhez  használt újrahasznosított műanyag, a krómanyagok és a kettős befecskendezés kivezetése, mind hozzájárulnak ehy hosszútávon fenntartható környezetbarát gyártáshoz.  

AEG/Electrolux ComfortLift szabadon álló mosogatógép

Ez a mosogatógép finoman felemeli az alsó mosogatógép tálcát olyan kényelmes magasságba, hogy a be- és kirakodást megkönnyítse. A MaxiFlex evőeszköztartó fiókban az eszközök úgy helyezhetőek el, hogy ne karcolódjanak. Gumitüskék tartják stabilan a poharakat a felső kosárban, hogy megóvja azokat a sérülésektől.

AEG 5000-es sorozat / Electrolux 500-as sorozat

A Pure 500 a legújabb generációs légtisztítónk, amelyet a vásárló az Electrolux alkalmazás segítségével távolról is vezérelhet. A tisztítási technológia négyfokozatú szűrőrendszert használ, amely csökkenti az egészen apró részecskékés az illékony szerves vegyületek levegőben való jelenlétét. A készülék spirális kivezetőnyílásában erőteljes légörvény keletkezik, amely percek alatt segít megtisztítani a helyiség levegőjét.  Elegáns, kompakt, csendes és felhasználóbarát légtisztító, ami  színeiben és megjelenésében bármely otthonba jól illeszkedik.

Electrolux/AEG Air Fryer termékcsalád

Az új Air Fryer sorozat két díjat nyert, az egyiket a termék dizájnjáért, a másikat pedig a felhasználói felületért (UI). A multikulturális szemlélettel tervezett termék célja a főzés egyszerűsítése azáltal, hogy a különböző piacokon élő vásárlók számára lehetővé teszi nemcsak az egészségesebb, gyorsabb és energiatakarékosabb főzést, hanem a felhasználói felületen kínált új receptek és főzési technikák felfedezését is. A felület egy egyszerű, lépésről lépésre történő folyamat révén biztosítja a felhasználóbarát működést, amely a fogyasztókat egy logikus, balról jobbra haladó, könnyen követhető sorrendben vezeti. A termék a könnyed megoldásokat ikonikus és kompakt dizájnnal ötvözi, amely kevesebb helyet foglal a pulton. Egyes piacokon a termék tetején található QR-kód receptekkel, terméktámogatással és útmutatással gazdagítja az otthoni főzés élményét.

Electrolux/AEG gőzölős vasalók és gőzállomás

Az Electrolux/AEG gőzölős vasalók és gőzállomás megtestesítői annak az elképzelésünknek, hogy , olyan készülékeket tervezzünk, melyek segítenek abban, hogy hogy a ruhák kétszer hosszabb ideig tartsanak, feleannyi környezeti terheléssel. Ezt a termékcsaládban újrahasznosított műanyagok használatával, valamint műanyagmentes csomagolással érjük el. Emberközpontú skandináv dizájnban ötvözi a teljesítményt a kényelemmel és a könnyű használattal, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a ruhadarabokat gyorsan és könnyedén gyűrődésmentessé tegye, így azok tovább tartanak.

Electrolux/AEG kézi és standmixer

A skandináv esztétika által inspirált Electrolux/AEG kézi és álló mixer az egyszerűség, a funkcionalitás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség elvét testesíti meg az újrahasznosított anyagok felhasználásával. Visszafogott eleganciája könnyedén integrálható a különböző konyhai környezetekbe, olyan, akár egy szobor a konyhában.

Electrolux/AEG kávégép

A beépített kávédarálóval ellátott eszpresszógépet skandináv dizájn elveink alapján terveztük. A kulcselemek fizikai és digitális tervezésének humanizálásával javítja a használhatóságot, megkönnyítve ezzel egy kellemes csésze kávé elkészítésének folyamatát. A modern otthonok evolúciója által inspirált dizájn könnyedén kiegészíti a teret a skandináv színek, hangsúlyok és formák okos használatával.