Hungary Newsroom

Red Dot-díjjal ismerték el az Electrolux Group fenntartható termékeit

Az Electrolux Group négy fenntartható termékcsaláddal, a festékmentes és újrahasznosított anyagokat tartalmazó Electrolux és AEG készülékekkel elnyerte a rangos Red Dot-díjat a terméktervezés kategóriában. 

“Design csapatunk arra összpontosít, hogy olyan termékeket tervezzen, ami sokak körében teszi népszerűvé a fenntartható életmódot, ennek érdekében folyamatosan olyan új anyagok után kutatunk, amelyek minimalizálják a környezeti hatásokat és a termékek élettartamát meghosszabbítják” – mondta Simon Bradford, az Electrolux Group design vezetője.

“Festékmentes porszívóinkkal és a 70%-ban újrahasznosított műanyag bélést tartalmazó hűtőszekrényünkkel új távlatot nyitunk a fenntartható terméktervezésben, megtisztelő, hogy innovatív munkánkat a Red Dot elismerte.”

 

A négy nyertes termékcsalád a következő:

Electrolux 700 / AEG 7000 porszívók

 

Az Electrolux 700 porszívó főként újrahasznosított műanyagból készül, és egyik színváltozatában sem használnak káros festékanyagot. A vezeték nélküli porszívó emellett moduláris, könnyen javítható és cserélhető rendszerelemekkel rendelkezik az élettartam növelése érdekében. Az Electrolux Group eddigi legkönnyebb porszívója, ami hűen tükrözi a vállalat fenntarthatósági célkitűzéseit ergonomikusan kiegyensúlyozott, könnyen manőverezhető, így a kisebb lakóterek tisztítása is könnyedén megoldható vele.

 

Electrolux Clean600 / AEG Hygienic6000 porszívók

Ezt a porzsákos porszívót a funkcionalitás, és a fenntarthatóság szellemében tervezték, úgy, hogy kialakításával könnyedén illeszkedjen bármely otthonba. 50-65%-ban újrahasznosított műanyagból készül, és nem tartalmaz festett alkatrészeket azért, hogy élettartama végén könnyedén újrahasznosítható legyen. A lábvezérlő ergonomikus kialakítása lehetővé teszi, hogy a vásárló könnyedén kezelje a porszívót.

 

Electrolux MaxiSpace 700 – AEG Maxispace 7000 kombi-hűtők

A MaxiSpace beépíthető hűtő-fagyasztó a világon elsőként, 70%-ban újrahasznosított műanyag béléssel készült, az új ECO METER vezérlő felület pedig a fenntarthatóbb döntések meghozatalára ösztönzi a vásárlót azzal, hogy figyelmeztet, hogy a hűtőszekrény beállításai hogyan befolyásolják az energiafogyasztást.

A beépíthető kombinált hűtő-fagyasztó rozsdamentes acél alkatrészei nemcsak esztétikusak, de roppant időtállók, az anyaga végtelen számban újrahasznosítható. A dizájn emellett olyan élektől élekig érő fiókokat is tartalmaz, hangsúlyozott vízszintes vonalakkal, ami a tér rendezettségét erősíti.

 

Electrolux ULTIMATEHOME 500

Ez a 2 az 1-ben légtisztító kényelmet és jó közérzetet teremt az otthonokban, mert gondoskodik a megfelelő levegőminőségről és páratartalomról. Az Electrolux ULTIMATEHOME 500 formatervezése átgondolt, intuitív, a tetején található vízfodros dizájn a páratartalom funkcióra utal. Karcsú formája, kiegyensúlyozott színei és textilre emlékeztető textúrája a melegség és a lágyság érzését kelti. Valamennyi otthonban jól mutat, remekül kiegészítve az Electrolux többi Wellbeing termékét. A gyártás során ennél a terméknél sem használnak káros festéket.

 

A Red Dot-díjról

A “Red Dot” a kimagasló formatervezésért járó díj. A nemzetközi zsűri csak olyan termékeknek ítéli oda ezt a minőségi elismerést, amelyek kiemelkedő dizájnnal rendelkeznek.

A győzteseket egy szakértő zsűri választotta ki, és a nyertes termékeket június 19-től egy héten keresztül a Red Dot Design Museumban Essenben, Németországban is bemutatják. Online a www.red-dot.org  oldalon tekinthetőek meg a  termékek.