Slovakia Newsroom

Osviežte sa ľahkou letnou vitamínovou bombou

Už len zmienka o lete evokuje chuť čerstvého šťavnatého ovocia. Vybrali sme pre vás recept, v ktorom využijete lokálne suroviny, ktoré ľahko zoženiete na trhu či vo vašej záhrade. Vďaka mixéru Electrolux Explore 6 za okamih vykúzlite osviežujúci nealko nápoj plný vitamínov.

Ide to hladko

 Nápad spracovať ovocie zo záhrady do dokonalého ľahkého osviežujúceho shaku by sa dal zhrnúť skratkou 4CH: „chytrý“, chutný, chladivý, chvíľkový. Príprava lahodného nápoja totiž nemusí byť žiadna drina. Stačí len niekoľko málo ingrediencií, kvalitný mixér a o chvíľku je skvelý nápoj na svete. Preto odporúčame napríklad výkonný mixér Electrolux Explore 6.

Šesť lopatiek Truflow® zlepšuje cirkuláciu potravín vo vašich obľúbených zmesiach a zabezpečuje hladšiu a konzistentnejšiu textúru. Motor s výkonom 1400 W umožňuje pružnú činnosť čepelí, ktoré si tak hravo poradia s mäkkými ingredienciami, ale nezaskočíte ich ani požiadavkou na drvenie ľadu.

Nič nie je problém

Využitie mixéra Explore 6 nekončí pri miešaní studených zmesí. Žiaruvzdorná sklenená nádoba veľkorysého objemu 1,75 litra znesie aj tekutinu s teplotou 100 °C. Stačí ju nechať v izbovej teplote alespoň 4 hodiny predtým, než do nej horúcu tekutinu nalejete.

Radosť z práce zvýši presné ovládanie s premennými otáčkami a možnosťou zvýšenia výkonu pomocou funkcie Pulse.

Inšpirujte sa u nás

Možností je nespočetne, Electrolux sa však v každej situácii usiluje správať hospodárne. Navrhujeme teda vyskúšať náš recept zo sezónnych ingrediencií.

Čo budete potrebovať:

  • 2 šálky ovocného mixu (jahody, maliny, čučoriedky, marhule, ríbezle, egreše)
  • 1 šálku mlieka či jeho rastlinné alternatívy
  • 1 lyžicu medu, ideálne od lokálneho dodávateľa
  • ľad

Postup:

Naukladajte čerstvé ovocie do mixéra. Pridajte mlieko, med a niekoľko kociek ľadu. Zmixujte všetky ingrediencie do hladkej konzistencie. Ochutnávka napovie, či nie je na mieste pridať trochu medu. Hotový shake nalejte do pohára, ozdobte mätou a plátkom ovocia.

Teraz už stačí len vystaviť tvár slnečným lúčom a užiť si chvíľku letnej pohody s osviežujúcim nápojom. 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

Bližšie informácie Vám poskytne:

Timea Ilavská, PRime time

tel.: +421 918 456 298

e-mail: ilavska@primetime.sk

Electrolux Press Hotline: +4686576507