Hungary Newsroom

Jonas Samuelson távozik az Electrolux Grouptól 2025. január 1-jén

Jonas Samuelson 2025. január elsejétől távozik az Electrolux Group elnök-vezérigazgatói pozíciójából.

Több mint 8 év elnök-vezérigazgatói pozícióban és 16 év Group management csapattagként eltöltött idő után Jonas Samuelson, az Electrolux Group elnök-vezérigazgatója tegnap bejelentette, hogy távozik pozíciójából a jövő év elején. A vállalatvezetés ezzel párhuzamosan elindította a keresést utódja megtalálására.

„Majd kilenc évig volt szerencsém elnök-vezérigazgatóként a vállalatunkat vezetni, úgy éreztem, itt az ideje, hogy átadjam a helyem az utódomnak, aki minden energiáját arra fordíthatja, hogy ezt a nagyszerű szervezetet egy új szintre emelje az elkövetkezendő években” – mondta Jonas Samuelson. 

"A korai bejelentésem célja, hogy a vezetőségnek elegendő ideje legyen megtalálni a megfelelő utódomat, miközben az év további részében teljes elkötelezettséggel dolgozom a vállalatnál" – folytatta Jonas Samuelson. 

"Jelenleg nincs tervem más operatív szerepkör vállalására az Electrolux Group elhagyása után, és rendelkezésre állok majd, hogy támogassam a céget és utódomat 2025. január 1. után is."

További részletek angolul az Electrolux Group oldalán >>> olvashatók.

Sajtókapcsolat:

Paul Palmstedt, Electrolux Group Press Hotline, +46 8 657 65 07