Slovakia Newsroom

Jan Rožek obsadil pozíciu Country Sales Head Czech Republic & Slovakia

Nový riaditeľ spoločnosti Electrolux pre český a slovenský trh sa chce zamerať na posilnenie vzťahov so zákazníkmi a zefektívniť všetky predajné kanály.

 

Jan Rožek, ktorý z pozície Country Sales Head Czech Republic & Slovakia povedie českú a slovenskú pobočku

najväčšieho výrobcu domácich spotrebičov, sa zameria predovšetkým na posilnenie všetkých predajných kanálov a rast firmy z hľadiska zisku, hodnoty i objemu.

 

Jednou z úloh nového riaditeľa bude vypracovať stratégiu na úspešné zvládnutie ekonomických dopadov inflácie, rastu cien a meniaceho sa zákazníckeho správania. Zamerať sa chce nielen na zvyšovanie ziskov, ale aj pokračovanie v akčnom pláne, ktorým sa spoločnosť zaviazala v horizonte jedenástich rokov prispievať k lepšiemu a udržateľnejšiemu životu.

 

„Spoločnosť Electrolux so svojimi spotrebičmi dlhodobo s nadšením prispieva k zlepšovaniu každodenného života miliónov ľudí a našej planéty. V tejto filozofii chceme pokračovať aj naďalej – a to aj vďaka našim dlhodobým plánom v rámci programu Better Living, ktorý vedie k trvalej udržateľnosti,“ hovorí Jan Rožek.

 

Jan Rožek má dlhoročné skúsenosti z riadiacich pozícií predovšetkým v oblasti FMCG firiem. Vyštudoval medzinárodný manažment na Vysokej škole ekonomickej v Prahe a Fundação Getulio Vargas v São Paulo. Svoju profesionálnu kariéru zahájil v spoločnosti L’Oréal ako Key Account Manager v divízii luxusného tovaru, neskôr ako National Key Account Manager pôsobil v spoločnosti Rémy Cointreau. Do spoločnosti Electrolux prichádza z postu generálneho riaditeľa pre slovenský a český trh v  spoločnosti Sirowa, ktorá sa zameriava na oblasť výroby a distribúcie liekov a kozmetických prípravkov. Jan Rožek je vynikajúci interkultúrny komunikátor s pozoruhodnou znalosťou češtiny, angličtiny a nemčiny. V súkromnom živote je nadšeným poloprofesionálnym triatlonistom, ktorý sa okrem iného hrdí titulmi majster republiky CZ AG v triatlone na dlhé trate v rokoch 2018 a 2020 a úspešne absolvoval desiatky Ironmanov a polovičných Ironmanov. Najnovšie sa mu podarilo klasifikovať sa na tohtoročné majstrovstvá sveta Ironman na Havaji.

 

Spolu so zmenou vo vedení českej a slovenskej pobočky Electrolux oznámilo vedenie firmy aj zmenu na pozícii výkonného riaditeľa regiónu CEE. Na pozíciu General Manager for Central and Eastern Europe bol vymenovaný Slaven Matijević, ktorý predtým zastával túto pozíciu v regióne južnej Európy a dočasne v tomto roku viedol aj českú a slovenskú pobočku Electrolux.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť zaoberajúca sa výrobou spotrebičov, ktorá už viac ako 100 rokov formuje život svojich zákazníkov k lepšiemu. Prichádzame s novým pohľadom na to, ako milióny ľudí prežívajú chuť, starostlivosť o odevy a svoj vlastný wellbeing a prostredníctvom našich riešení a aktivít sa usilujeme viesť ľudskú spoločnosť smerom k udržateľnosti. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov na viac ako 120 svetových trhoch. V roku 2021 dosiahla spoločnosť Electrolux tržby vo výške 126 miliárd SEK a zamestnávala 52 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.