Sweden Newsroom

Electrolux utsett till det mest hållbara varumärket femte året i rad

För femte året i rad utser konsumenter Electrolux till Sveriges mest hållbara varumärke inom kategorin Hushållsmaskiner, vitvaror och elektronik. Detta visar en ny studie från Sustainable Brand Index, Europas största studie inom hållbarhet. Electrolux ser sig ha ett stort ansvar för utvecklingen av en hållbar framtid och är stolta över utmärkelsen.

Som ledande global vitvarukoncern har Electrolux gjort livet bättre för miljontals människor i mer än 100 år. Electrolux strävar ständigt efter att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle genom sina produkter och verksamhet.

– Electrolux arbetar med hållbarhetsfrågor 365 dagar om året. Det handlar om hur Electrolux kan skapa förutsättningar för människor att leva mer hållbart. Det är glädjande att Electrolux målmedvetna och konsekventa arbete fortsätter uppmärksammas, säger Anna Berlin, Marknadschef för Norden, Electrolux.

Electrolux är branschledare inom hållbarhet genom sitt hållbarhetsramverk For the Better 2030 och med handlingsplanen For Better Living och hållbarhetsinitiativ som Electrolux Food Foundation. Det handlar om hur Electrolux kan bli bättre inom områden som materialval och energiförbrukning men också om att designa system som underlättar för människor att göra hållbara val, inte minst i samband med användning av produkter. Electrolux samarbetar med interna och externa experter, forskare och studenter runt om i världen och genomför undersökningar. År 2022 utsågs Electrolux Group som branschledare i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i kategorin Hushållsprodukter och fick poängen A- för Climate and Water från CD.

Sustainable Brand IndexTM är Europas största oberoende varumärkesstudie fokuserad på hållbarhet. Studien syftar till att belysa och öka kunskapen om hållbarhet. 2024 har över 80 000 respondenter intervjuats i 8 länder. Studien omfattar 1600 varumärken i 36 branscher. Sustainable Brand Index grundades 2011 i Sverige och genomförs årligen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen. Variablerna som undersöks är hållbarhet inom sociala aspekter och miljömässiga aspekter. För femte året i rad utses Electrolux av konsumenter till Sveriges mest hållbara varumärke inom kategorin Hushållsmaskiner, vitvaror och elektronik.

Sustainable Brand Index 2024

Om Electrolux Group
Electrolux Group är en ledande global vitvarukoncern som i mer än 100 år gjort livet bättre för miljontals människor. Vi utvecklar nya sätt att skapa smakupplevelser, ta hand om kläder och få en hälsosammare hemmiljö. Vi strävar ständigt efter att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle genom våra produkter och vår verksamhet. Genom våra ledande varumärken inom hushållsprodukter, som inkluderar Electrolux, AEG och Frigidaire, säljer vi ca 60 miljoner produkter till hushåll i omkring 120 marknader varje år. För mer information besök www.electroluxgroup.com.