Sweden Newsroom

Electrolux framröstat till det mest hållbara varumärket för fjärde året i rad

För fjärde året i rad har svenska konsumenter röstat fram Electrolux som det mest hållbara varumärket inom sin branschkategori. Undersökningen Sustainable Brand Index är en av Europas största oberoende varumärkesstudier inom hållbarhet och syftar till att identifiera företag som upplevs ledande inom hållbarhet. Variablerna i undersökningen är social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Electrolux är framröstad vinnare inom kategorin Hushållsmaskiner och vitvaror samt Elektronik.

Som ledande global vitvarukoncern har Electrolux gjort livet bättre för miljontals människor i mer än 100 år. Electrolux strävar ständigt efter att leda utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle genom sina produkter och verksamhet.

Electrolux tar ett stort ansvar för utvecklingen av en hållbar framtid. Utifrån ett innovationsperspektiv handlar det om att titta inåt för att se hur man kan bli bättre. Samtidigt vänder man sig utåt för att designa nya system som gör det enkelt för människor att välja de mest hållbara och hälsosamma alternativen. Med hjälp av egna experter, forskare och olika innovationsprojekt tittar man långt in I framtiden för att utforska hållbara alternativ samt hur man kan förenkla hållbara val för konsumenter.

Vi är stolta att svenska folket ser vår ständiga strävan efter att göra skillnad och leda utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Detta är fjärde året i rad vi får denna fina utmärkelse och det är ett fint kvitto på vad våra initiativ gör för konsumenter, säger Alexander Pierrou, General Manager Nordics, Electrolux.

I Electrolux Hållbarhetsrapport från 2021 framgår det att utsläppen av växthusgaser från den egna verksamheten har minskat med 78 procent jämfört med 2015. Det innebär att koncernen ligger fyra år före sin plan för att nå det vetenskapligt baserade målet på 80 procent till 2025 (SBTi, Scope 1 och 2) I slutet av mars 2023 släpper Electrolux sin hållbarhetsrapport för 2022.

Sustainable Brand Index™ är Europas största oberoende varumärkesstudie fokuserad på hållbarhet. Studien syftar till att belysa och öka kunskapen om hållbarhet. 2023 har över 80 000 respondenter intervjuats i 8 länder. Den svenska studien omfattar 409 varumärken. Sustainable Brand Index grundades 2011 i Sverige och genomförs årligen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen. https://www.sb-index.com/sweden

Relaterade projekt
GRO – ett framtida kökskoncept designat för ett mer hållbart ätande
Better Living 2030
Electrolux och designduon Rave Review inspirerar människor att behålla sina kläder längre