Hungary Newsroom

Az Electrolux Group 2023-as fenntarthatósági jelentése

A jelentős globális felmelegedést okozó gázok kivonása a hűtőközegeket tartalmazó termékek 97 százalékából I 

2024. március 26.

2023 végére az Electrolux Group hűtőközegeket tartalmazó termékeinek 97 százalékában alacsony globális felmelegedési potenciállal rendelkező gázokra állt át, amit az ENSZ legutóbbi, a hűtőiparról szóló Cool Coalition jelentésében ismert el. Ez csupán egy az Electrolux Group 2023-as fenntarthatósági jelentésének legfontosabb megállapításai közül.

  • Az Electrolux Group 2023-ban a működéshez felhasznált energia 60 százalékát megújuló forrásokból szerezte be.
  • A CDP globális nonprofit szervezet az Electrolux Group-ot "A" osztályzattal minősítette klímavédelmi intézkedései és a beszállítók éghajlatváltozással kapcsolatos elkötelezettsége miatt, valamint "A-" minősítést adott a vállalat vízgazdálkodásra.
  • Az Electrolux Group leginkább energia- és vízhatékony termékei 2023-ban az összes eladott darabszám 29 százalékát és a bruttó nyereség 38 százalékát tették ki.

2024 elején a Science-Based Targets kezdeményezés jóváhagyta az Electrolux Group második tudományosan megalapozott éghajlati célját, miután az első célját három évvel korábban elérte. Az új célkitűzés keretében a vállalat elhivatott, hogy 2021 és 2030 között 85 százalékkal csökkentse a működéséből eredő közvetlen és közvetett szén-dioxid-kibocsátását (1. és 2. hatókör), valamint 42 százalékkal az abszolút 3. hatókör szén-dioxid-kibocsátását (értékesített termékek, anyagok felhasználása, termékek szállítása és üzleti utazások). A cél összhangban van a Párizsi Megállapodással, amelynek célja, hogy az éghajlatváltozás legsúlyosabb hatásainak elkerülése érdekében a globális átlaghőmérséklet emelkedését 1,5°C-ban maximalizálja ebben az évszázadban.

„A 2023-as fenntarthatósági teljesítményünk és a 2024-ben jóváhagyott új, tudományosan megalapozott éghajlati célunk azt mutatja, hogy együtt továbbra is egy jobb vállalatot építünk, jobb megoldásokat hozunk létre és jobb életet teszünk lehetővé" – mondta Elena Breda, az Electrolux Group technológiai és fenntarthatósági igazgatója. „Ez rávilágít az emberek, a bolygó és az üzleti szempontjaink együttes erejére és közös metszéspontjára" – teszi hozzá Breda.

Az Electrolux Group 2023-as fenntarthatósági stratégiájának további főbb megállapításai.

Egy jobb vállalatért

  • Az Electrolux Food Foundation hét évvel korábban érte el 3 millió étkezésre vonatkozó adományozási célját.
  • A 285 legjobb beszállító 98 százaléka válaszolt a CDP ellátási lánc programjára.
  • Erősebb folyamatok bevezetése az emberi jogok védelme érdekében a munkavállalók és az ellátási lánc terén.

A jobb megoldásokért

  • A ColourCare mosógépek akár 30 százalékkal kevesebb energiát használnak a minimális határértékhez képest, így érve el a legmagasabb energiaosztályt Európában.
  • Az észak-amerikai mosótorony a Csoport első megoldása, amely Energy Star minősítést kapott.

A jobb életért

  • A sütők AirFry funkciója segíthet a vásárlóknak abban, hogy a hagyományos sütéshez képest akár 70 százalékkal csökkentsék a zsírfelhasználást a főzés során.
  • A SteamCare rendszer lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy akár 90 százalékkal kevesebb vízzel és 30 százalékkal kevesebb energiával frissítsék fel ruháikat egy teljes mosási ciklushoz képest.
  • Hat, az otthoni jólétet szolgáló termék nyerte el a Red Dot és az iF Design díjakat.
  • 2023-ban az Electrolux Group egy új beépíthető hűtőszekrényt vezetett be, amely segít a vásárlóknak akár 28 százalékkal csökkenteni az élelmiszerpazarlást.

Éghajlati célok

  • A működésből származó szén-dioxid-kibocsátás (1. és 2. hatókör) 33 százalékkal csökkent 2021 óta.
  • Az értékesített termékekből származó szén-dioxid-kibocsátás (3. hatókör) 28 százalékkal csökkent 2021-hez képest.

Tudj meg többet az Electrolux Group 2023-as fenntarthatósági jelentéséről itt.

Kiadásra került az Electrolux Lehel Kft. 2023-ra vonatkozó Energetikai Szakreferens riport is, melyet az Electrolux Lehel Kft. Energetikai szakreferense, az E2 energiahatékonysági csapata készített, a 2023-as év havi jelentései alapján.
Szakreferensi éves jelentés 2023 >>>

Bővebb információ: Electrolux Press Hotline, +46 8 657 65 07