Hungary Newsroom

A Carbon Trust jelentése szerint az Electrolux Group hűtési ágazata vezető szerepet tölt be az éghajlatváltozás elleni fellépésben

A Carbon Trust és az ENSZ Cool Coalition szervezetének új jelentése szerint termékei klímalábnyomának csökkentésével az Electrolux Group vezető szerepet tölt be a hűtőiparban. 

“Cooling suppliers: A stocktake on the path to Net Zero”(„Hűtési beszállítók: áttekintés a Net Zero felé vezető úton”) című jelentés pillanatképet ad arról, hogyan alakítja át magát a hűtőipar az éghajlatváltozás kezelése jegyében. 

„Az Electrolux Group azzal tűnik ki a többi vállalat közül, hogy üzleti tevékenységén belül szenvedélyesen támogatja a fenntarthatóságot. Az Electrolux Group az általa három évvel korábban elért, ambiciózus, tudományos alapú célok által igazolt éghajlati célkitűzéseknek, az ipar és a kormányzat éghajlat-politikai fellépését ösztönző iparági együttműködések aktív támogatásának, valamint a gyárai újratervezéshez használt, fenntarthatóbb termékek létrehozását célzó zöld finanszírozásnak köszönhetően érte el pozícióját a „Transformers Group”-ban” – mondja el Paul Huggins, a Carbon Trust Ipari dekarbonizációs részlege vezetője.

Az Electrolux Group 2019 óta kötelezi el magát a Cool Coalition kezdeményezésen belül a magas GWP-jű gázok fokozatos kivonása mellett. 2023 végére a hűtőközeget és szigetelőhabot tartalmazó termékeinek 97%-ában cserélte le a magas GWP-jű gázokat. 

„Zöld finanszírozással kívánunk fenntartható vállalkozássá válni – olyan zöldeszközök 6,8 milliárd svéd koronás portfóliójával, amik megfelelnek éghajlati hatások csökkentésére vonatkozó és az Electrolux Group Zöld finanszírozási keretébe illő kritériumainknak” – számol be Elena Breda, az Electrolux Group Technológiai és fenntarthatósági igazgatója (Chief Technology and Sustainability Officer). „Ezt a zöld finanszírozást nemcsak a fluorozott szénhidrogének (HFC-k) alacsony GWP-vel való helyettesítésére használjuk fel, hanem arra is, hogy gyártási műveleteink energiahatékonyságát legalább 20%-kal, termékeink általános hatékonyságát pedig legalább 15%-kal javítsuk.” 

Mi az a Carbon Trust? 

A Carbon Trust egy egyesült királyságbeli szervezet, amelynek küldetése a szén-dioxid-mentes jövő felé való elmozdulás felgyorsítása. Több mint 20 éve az éghajlatváltozás úttörőjeként vezető vállalkozásokkal, kormányokkal és pénzintézetekkel áll partneri kapcsolatban azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a nettó nullához vezető útjukat.

Mi az a Cool Coalition? 

A Cool Coalition az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) által vezetett, több érdekelt felet tömörítő globális hálózat, ami sokféle kulcsfontosságú szereplőt köt össze. A Cool Coalition a partnereivel együtt azon dolgozik, hogy felgyorsítsa a hatékony és klímabarát hűtésre való globális átállást.