Not 28 - Arvoden till revisorer

PricewaterhouseCoopers (PwC) är valda revisorer för perioden fram till årsstämman 2014.

           
  Koncernen   Moderbolaget
  2010 2009   2010 2009
PwC          
Revisionsarvoden1) 46 51   8 9
Arvoden för revisionsnära konsulttjänster2) 1 3   1
Arvoden för skattekonsultationer3) 6 3   1
Alla övriga arvoden 22 5   19 4
Totala arvoden till PwC 75 62   29 13
Revisionsarvoden till övriga revisionsfirmor 1 1  
Totala arvoden till revisorer 76 63   29 13
           
1) Revisionsarvoden består av arvoden för det årliga revisionsuppdraget och andra revisionstjänster som är av den karaktären att de enbart kan utföras av den årsstämmovalde revisorn, inkluderandes granskning av koncernredovisningen, lagstadgad revision av moder- och dotterbolag, revisorsintyganden samt attestuppdrag.
2) Arvoden för revisionsnära konsulttjänster består av arvoden för utlåtanden och andra uppdrag som är i relativt hög grad förknippade med revisionen av koncernens och bolagens årsredovisningar och bokföring och som traditionellt utförs av externrevisorn, inkluderandes konsultationer beträffande redovisnings- och rapporteringskrav, granskning av internkontroll samt revision av pensionsplaner. I arvoden för revisionsnära konsulttjänster ingår granskning av delårsrapport.
3) Arvoden för skattekonsultationer består av debiterande för skattetjänster, inkluderandes upprättande av deklarationer, skattekonsultationer, skatterådgivning i samband med företagsförvärv och fusioner, transferprissättning, begäran om förhandsbesked eller andra utlåtanden från skattemyndigheter, skatteplanering samt skattetjänster relaterade till utlandspersonal.