Externa revisorer

Vid årsstämman 2010 omvaldes PricewaterhouseCoopers AB (PwC) till bolagets externa revisorer för en fyraårsperiod fram till årsstämman 2014. Auktoriserade revisorn Anders Lundin är huvudansvarig för revisionen av Electrolux.

PwC avger revisionsberättelse för AB Electrolux, årsredovisningar för bolagets dotterbolag, koncernredovisning och för styrelsens och verkställande direktörens förvaltning av AB Electrolux. Revisorerna genomför även en översiktlig granskning av rapporten för det tredje kvartalet.

Revisionen sker i enlighet med aktiebolagslagen och revisionsstandard i Sverige enligt organisationen för revisions- och redovisningsbranschen FAR, vilka bygger på internationella revisionsstandarder enligt International Federation of Accountants (IFAC).

Revisionen av årsredovisningshandlingar för legala enheter utanför Sverige sker i enlighet med lagstadgade krav och andra tillämpliga regler i respektive land samt i enlighet med god revisionssed enligt IFAC med avgivande av revisionsberättelse för de legala enheterna.

För ytterligare information om bolagets revisorer, se här. För information om arvoden till revisorer samt utförda uppdrag i koncernen, se Not 28.

Interna revisorer

Internkontroll och riskhantering

Funktionen för internrevision, Management Assurance & Special Assignments, är ansvarig för oberoende, objektiva granskningar i syfte att systematiskt utvärdera och föreslå förbättringar av effektiviteten i processerna för koncernens styrning, internkontroll och riskhantering.

Internkontroll och riskhantering är den process som utformats för att ge en rimlig försäkran om att bolagets mål uppnås genom ändamålsenlig och effektiv verksamhet, efterlevnad av tillämpliga lagar och förordningar samt tillförlitlig finansiell rapportering.

För ytterligare information om internkontroll, här. För ytterligare information om riskhantering, se Not 1, Not 2 och Not 18.