Anställda

Medarbetarvision

Electrolux medarbetarvision, People Vision, syftar till att skapa en innovativ företagskultur där mångfald och enastående medarbetarprestationer driver förändringar som går utöver vad som krävs för att uppnå koncernens strategiska mål. Kulturen ska präglas av mångfald och innovation, där utveckling av innovativa produkter är en viktig del. Electrolux förmåga att konkurrera på en global marknad förutsätter mångfald. Medarbetare med varierande bakgrund skapar ökad förståelse för konsumenters behov i olika länder.

Electrolux har flera verktyg som bidrar till att medarbetarvisionen kan förverkligas, såsom ledarskapsutveckling på alla chefsnivåer, ledarskapsprogrammet Talent Management, successionsplanering, den interna annonsplatsen Open Labor Market och det nätbaserade utvärderingsverktyget Employee Engagement Survey.

Uppförandekod för arbetsplatsen

Koncernen har en uppförandekod för arbetsplatsen som definierar högt ställda krav på arbetsförhållanden för alla Electrolux-anställda i samtliga länder och affärssektorer. Koden omfattar frågor såsom barn- och tvångsarbete, hälsa och säkerhet, anställdas rättigheter samt uppfyllande av miljökrav.

Antal anställda

Det genomsnittliga antalet anställda 2010 uppgick till 51 544 (50 633), varav 2 296 (2 445) i Sverige. Ökningen beror främst på tillväxt i Brasilien. Vid årets slut var det totala antalet anställda 50 920 (51 075).

Löner och ersättningar uppgick under året till 12 678 Mkr (13 162), varav i Sverige 1 053 Mkr (973).

Tabeller

Diagram

Anställda

Genomsnittligt antal anställda ökade 2010 till 51 544 (50 633).