Hållbarhetsstrategi

En snabbt föränderlig värld: En växande medelklass. Alltmer begränsade resurser. Klimatförändring. I dessa utmaningar ser Electrolux möjligheter. Genom resurssnål tillverkning, smarta och effektiva produkter samt ett aktivt deltagande i det globala samhället integrerar koncernen hållbarhet ännu djupare i sin verksamhet.

För att vara en ledare i branschen måste Electrolux gå i bräschen inom hållbarhet. Inom koncernen intensifierades därför arbetet med hållbarhetsstrategin, som innefattar hur koncernen driver anläggningar, utvecklar och designar produkter samt hur koncernen kommunicerar med konsumenter och stärker varumärket.

Utöver detta försöker Electrolux föregå med gott exempel genom att ställa höga krav i miljöhänseende och på arbetsvillkor inom sitt program för ansvarsfulla inköp samt genom ett starkt åtagande för affärsetik med ett nyligen utvecklat etikprogram för anställda.

Att bygga upp en ledande position är ett långsiktigt åtagande och koncernen har visat att man klarar denna utmaning. Under 2010 och för fjärde året i rad blev Electrolux utnämnt som ledare i sin bransch av det prestigefyllda Dow Jones Sustainability World Index. Electrolux rankas därmed bland de 10 procent främsta av världens 2 500 största företag när det gäller miljö och socialt ansvar.

Operativ effektivitet

Genom att strömlinjeforma tillverkningen och skapa säkra arbetsplatser kombinerar Electrolux minskad påverkan på miljön och människor med minskade kostnader och risker. Genom att nå sitt energibesparingsmål 2012 kommer Electrolux att spara cirka 200 Mkr årligen jämfört med 2005.

Mål

  • Minska koncernens miljöpåverkan på både kort och lång sikt, delvis genom att uppnå en absolut minskning på 28 procent av energiförbrukningen till 2012 jämfört med 2005.
  • Med avseende på hälsa och säkerhet, år 2016 driva 25 procent av koncernens anläggningar enligt högsta branschstandard för tillverkande företag med visionen att uppnå olycksfria anläggningar.

Resultat

  • Minskad energianvändning med 25 procent, i linje med målet för 2012.
  • Fastställt mål för minskade transportutsläpp och vatten.
  • Skapat en organisation, utvecklat ett ledningssystem och fastställt globala mål för hälsa och säkerhet.

2012 Energibesparingsmål (GRI EN18)

Koncernens energiförbrukning har minskat med 25% jämfört med 2005, vilket motsvarar en minskning av 173 000 ton CO2.

 

Utmärkta produkter

Electrolux gör det enklare för konsumenter att spara energi och vatten. Genom att tillämpa bästa tillgängliga teknik möter koncernen behoven hos en växande medelklass och framtida generationer.

Mål

  • Förbättra miljöprestanda för hushållsprodukter och definiera långsiktiga mål för energi-, vatten- och kemikalieanvändning i produkterna.

Resultat

  • Electrolux har etablerat en metodik för att ta fram och verifiera långsiktiga och kortsiktiga mål för alla produktområden på de största marknaderna.
  • Försäljningen av koncernens Green Range-utbud, de mest energi- och vatteneffektiva produkterna, svarade för 22 procent av sålda enheter.
  • Hållbar innovation är bland de fyra främsta prioriteringarna i koncernens FoU-program.

Engagerat i samhället

Electrolux samarbetar med intressenter i hela värdekedjan; leverantörer, kunder, konsumenter, affärspartners samt frivilligorganisationer. Detta samarbete leder till innovativa lösningar på komplexa utmaningar såsom att driva på utvecklingen av såväl effektiva hushållsapparater som att främja hållbar konsumtion.

Mål

  • Forma framtidens marknader genom hållbara produkter och aktiv kommunikation för att höja medvetenheten.
  • Skapa partnerskap och inleda samtal med intressenter.
  • Bygga förtroende genom dialog, transparens och öppenhet.

Resultat

  • Engagerat leverantörer i koncernens energieffektivitetsmål som ett led i att inkludera hela värdekedjan.
  • Deltagandet i utvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden i Stockholm är ett exempel på koncernens inriktning på partnerskap. Electrolux bidrar med sin kompetens inom "smart grid" teknologi när det gäller utnyttjandet av hushållsprodukter på mest effektiva sätt.
  • Ökat medvetenheten om de växande sopbergen av plastprodukter i världens hav samt hur återvunnen plast kan användas.

Diagram

Green Range globalt

Konsumentprodukter med bästa miljöprestanda svarade för 22% av totalt sålda produkter och 35% av bruttovinsten.

FN:s Global Compact

Electrolux stödjer principerna i FN:s Global Compact om mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, miljö och antikorruption. Electrolux etikkod, upp­förandekod, policy mot korruption och mutor samt miljöpolicy är alla i linje med dessa principer.

Electrolux har rapporterat resultaten av hållbarhetsarbetet i enlighet med GRI:s tillämpningsnivå B, självdeklarerat och GRI-granskat. Den fullständiga rapporten finns enbart på engelska. Se www.electrolux.com/
arsredovisning2010