Case study (EN 26-27): Från värdelös till värdefull

I kampanjen Vac from the Sea ökar Electrolux medvetenheten om plastsopor i havet – plast som i stället hade kunnat återanvändas för mer miljömässigt hållbara produkter. Genom innovativ produktdesign och via informationskampanjer skapar Electrolux engagemang kring framväxande miljö­frågor genom hela värdekedjan, från leverantör till konsument.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hållbara produkter får ett lyft

När plast blir sopor i stället för att värdesättas leder det till brist på återvunnet material. Vac from the Sea är en kampanj som belyser problematiken med plastsopor i haven och bidrar till att få i gång en debatt om en fråga som är viktig för Electrolux. Sektorn Dammsugare har ett utbud av gröna produkter som idag innehåller upp till 70 procent plast från produktåtervinning. Bristen på tillgänglighet till vissa typer av högkvalitativ återvunnen plast är ett hinder för att kunna öka återvinningsandelen i fler produkter.

Det långsiktiga målet med Vac from the Sea är tredelat: Att öka och sprida uppmärksamhet för en gemensam samhällelig utmaning, att stimulera till ett större utbud av återvunnet material på marknaden samt att öka försäljningen av gröna produkter. Resultatet har överstigit förväntningarna för dessa tre målsättningar. Nettoförsäljningen av dammsugarverksamhetens Green Range produkter ökade med det dubbla under 2010.

Bygga partnerskap

Vac from the Sea innebär en möjlighet att koppla samman länkarna i kedjan – att föra samman individer och organisationer i hela värdekedjan för att lösa en komplex hållbarhetsutmaning. Förutom att engagera leverantörer är initiativet ämnat att inspirera till system för returhantering och åtgärder för återvinning.

Gemensamma krafter

I partnerskap med organisationer såsom de USA-baserade Algalita och 5Gyres samlar volontärer i projektet plastsopor från marina miljöer runtom i världen. Konceptdammsugarna, som tillverkades av plast från vart och ett av de fem världshaven, illustrerar betydelsen av deras insatser.

Genom att fokusera på långlivade produkter snarare än engångsprodukter har återvunnen plast potential att gagna samhället, minska föroreningar och skapa mer miljömässigt hållbara produkter. Electrolux samarbetar med leverantörer för att öka tillgången och kvaliteten på plast från återvinning.

135

miljoner besökare

Ögonöppnare

Människor känner samhörighet med haven och är engagerade i deras bevarande. Totalt har 135 miljoner människor varit engagerade via tryckt press, Internet eller sociala media. Detta inkluderar:

  • 782 000 träffar på hemsidan för Vac from the Sea vid slutet av året
  • Vac from the Sea är näst mest besökt av Electrolux hemsidor
  • En "re-tweet" kring projektet varannan minut under lanseringen

Initiativet har vunnit ett antal PR-priser under 2010, bland annat guldmedalj i European Excellence Awards för bästa internationella kommunikation och bästa kampanj. Eurobest, det europeiska mästerskapet i marknadsföring, delade ut två silvermedaljer och en bronsmedalj till Electrolux. Vac from the Sea presenterades även på FN:s klimatkonferens COP16 i Mexiko i december 2010.

Utvecklingen av Vac from the Sea kan följas på:

www.electrolux.com/vacfromthesea

http://twitter.com/vacfromthesea

Diagram

Försäljning av Green Range dammsugare 2008–2010

Volym återvunnet material i Green Range dammsugare

Försäljningen av Green Range damm­sugare har ökat från 1% till 2% av den totala nettoförsäljningen av dammsugare. Volymen återvunnet material som används i affärssektorns Green Range produkter har ökat med 190% under en treårsperiod.

Relaterad information på Electrolux.com (på engelska)

electrolux.se/innovation/Campaigns/Vac-from-the-sea

http://www.facebook.com/
electroluxappliances

www.twitter.com/vacfromthesear

Relaterad information i den här rapporten

Hållbarhetsstrategi