Årsredovisning 2009 2 Resultatgenomgång
 

Electrolux strategi

Arbetet med att omvandla Electrolux till ett innovativt, konsumentinriktat företag ger resultat. Produkterbjudandet förbättras kontinuerligt. Idag är Electrolux en av de starkaste aktörerna i branschen.

Produkter

Alla nya produkter har tagits fram utifrån koncernens process för konsumentfokuserad produktutveckling. Genom omfattande intervjuer och hembesök identifierar Electrolux globala samhällstrender och behov som de nya produkterna anpassas till.

Varumärke

Koncernen strävar efter att ta en betydande position i det växande och lönsamma premiumsegmentet. Varumärket Electrolux är världen över positionerat som ett premiumvarumärke för innovativa, energieffektiva produkter med tilltalande design. Idag är Electrolux ett ledande varumärke på de flesta större marknader.

Kostnader

Det omfattande omstruktureringsprogrammet går mot sitt slut, vilket innebär att koncernen kommer ha en konkurrenskraftig produktionsstruktur där cirka 60 procent av vitvarorna tillverkas i lågkostnadsländer. All tillverkning av dammsugare ligger redan i lågkostnadsländer. Kostnadsminskningarna fortsätter genom utnyttjande av koncernens globala räckvidd och styrka.

Finansiella mål

Electrolux finansiella mål ska stärka koncernens ledande, globala position i branschen och bidra till att ge en god totalavkastning till Electrolux aktieägare. Fokus ligger på tillväxt med bibehållen lönsamhet.

Nästa steg

Med hjälp av ett starkt varumärke i premiumsegmentet, innovativa produkter och utnyttjande av globala stordriftsfördelar ska Electrolux fortsätta att vända olönsamma produktkategorier och marknader.

Finansiella mål

  • Rörelsemarginal på minst 6 procent över en konjunkturcykel.
  • Organisk tillväxt på minst 4 procent i genomsnitt per år.
  • Kapitalomsättningshastighet på minst 4 gånger.
  • Avkastning på sysselsatt kapital på minst 25 procent.

 

Produced by Solberg