Innovativa produkter

”Thinking of you” är det centrala budskapet i koncernens marknadskommunikation. Det lyfter fram Electrolux starka konsumentfokus. Omtanken inbegriper i lika hög grad anställda, leverantörer och andra intressenter liksom miljön. Parollen ”Thoughtful Design Innovator” visar på den vikt Electrolux fäster vid design med omtanke vid utvecklingen av nya produkter. Produkternas design ska öka användbarheten, och inte bara vara design för designens skull.

High Speed
Panini Grill

Electrolux High Speed Panini Grill är ett exempel på en innovativ produkt som tillgodoser behovet hos kommersiella restaurangkedjor. Den överträffar alla vanliga smörgåsgrillar genom att omvandla en kyld smörgås till en perfekt rostad, på mindre än en minut – varm inuti och med de grillmärken som ger ett aptitligt yttre. En programmerbar elektronisk kontrollpanel med fyra automatiska matlagningsprogram ger en mycket snabb och enkel process. En slät yta gör att både rengöring och underhåll förenklas.

Celebrate Glass Blue Touch Ugn

Electrolux förändrar brasilianska kök med ugnsserien Celebrate & Celebrate Glass. Med en design som möter behoven hos moderna konsumenter, som fokuserar på enkel rengöring, djärv design och teknologi, erbjuder de nya modellerna unika funktioner för matlagning, och sparar samtidigt tid. Det mest utmärkande i Celebrate & Celebrate Glass-serien är den digitala Blue Touch-panelen, som med lätt beröring möjliggör kontroll av de vanligaste egenskaperna, såsom de olika elektriska ugnsfunktionerna.

En:V Barbecue

Electrolux En:V Barbecue är det senaste tillskottet i Electrolux serie av premiumprodukter för utomhusbruk. Den släta och moderiktiga utomhusgrillen har designats med utgångspunkt i Australiens växande kosmopolitiska syn på utomhusmatlagning. Grillen utsågs till vinnare i utomhuskategorin vid 2009-års Home Beautiful Product of the Year Awards. Tävlingen uppmärksammar och belönar innovativa designade produkter av högsta klass i kategorierna hushållsprodukter, utomhusliv, möbler och textilier. Electrolux En:V Barbecue lyftes fram för sin betydelse för den australiensiska utomhuslivsstilen.

Keyhole Hob

Electrolux Keyhole Hob är framtagen utifrån konsumentinsikt som säger att asiatisk kokkonst har behov av funktioner som gör det möjligt att steka under omrörning, att fritera samt att laga mat genom kontrollerat småkokande. Gas är perfekt för wok och induktion är perfekt för soppor som behöver sjuda. Keyhole Hob representerar den bästa av två världar. Konsumenterna uppskattar många av de olika detaljerna i den nya designen – unik och innovativ, lätt att rengöra, enkel och elegant. Spisen erhöll guldmedalj vid Singapore Design Awards 2010 såväl som två priser i Kina – Platina vid China’s Most Successful Design Awards och Hong Ding, en årlig utmärkelse från Kinas myndighet för hushållsprodukter.

DESIGN LAB

I åttonde upplagan av ­Electrolux Design Lab bjöds studenter in från hela världen för att ta fram hushållsprodukter som tar hänsyn till hur människor lagar och förvarar mat, tvättar kläder och diskar på en allt mindre bostadsyta. Drygt 1 300 förslag lämnades in från studenter i över 50 länder.

Peter Alwin utsågs till vinnare av Electrolux Design Lab 2010. Han vann med The Snail, en portabel uppvärmnings- och matlagningsprodukt baserad på magnetisk induktionsteknik.

The Snail är tillräckligt liten för att hållas i handen, och kan fästas direkt på till exempel en kastrull, en stekpanna eller en mugg. Det innebär att du kan laga mat nästan var som helst.

Designpriser

Electrolux produkter erhöll ett flertal designutmärkelser 2010 för tilltalande och funktionell design.